Jobbcoach­guiden

kvinna framför whiteboard

 

Nytt jobb snabbare

När du kommer som deltagare till oss på Aventus är målet alltid detsamma. Vi strävar efter att du ska hitta ett nytt jobb eller annan sysselsättning oavsett om du nyss fått veta att du inte kan jobba kvar på din arbetsplats, om du ännu inte fått in en fot på arbetsmarknaden eller om du gått utan jobb under en längre tid.

För att nå dit krävs det att vi leder pro­cessen framåt och får saker att hända. Vi på Aventus har arbetat med och utvecklat vår coachningsmodell under många år och har genom våra erfarenheter sett att den fungerar i praktiken. Vår arbetsmodell är en skräddarsydd coachning som hjälper individer att hitta och behålla jobb.

Modellen som vi kallar jobbcoachguiden bygger på fyra steg:

 

Symbol med en pusselbit i en glödlampa

1. Klargöra

I det första steget av Jobbcoachguiden, Klargöra, kartlägger man sin nuvarande situation och sätter upp tydliga mål för framtiden. Det är viktigt att veta vad man vill uppnå för att kunna göra en realistisk plan för hur man ska ta sig dit. Vi hjälper dig att identifiera dina styrkor och svagheter, dina tidigare erfarenheter, dina mål och önskemål om framtida karriär och även eventuella hinder som kan uppstå på vägen. Utifrån denna analys skapas en personlig handlingsplan för att nå målet.

Symbol med ett förstoringsglas

2. Upptäcka

I Upptäcka-steget kartlägger man arbetsmarknaden och dess möjligheter för att matcha sina kompetenser mot arbetsgivarnas behov. Detta innebär att man undersöker vilka branscher och yrken som finns, vad som krävs för att arbeta inom dessa områden och vilka arbetsgivare som är intressanta. Vi hjälper dig att ta reda på var det finns jobb och vilka möjligheter som finns för att utveckla och bygga vidare på dina kunskaper och erfarenheter.

Symbol med en to do lista och en dator

3. Profilera

Profilera-steget handlar om att skapa en stark profil som arbetsgivare kan hitta och bli intresserade av. Det innebär att jobba med sitt digitala fotavtryck på sociala medier för att öka chanserna att bli upptäckt av arbetsgivare. Det kan handla om att göra sig sökbar genom olika cv-databaser och på bemanningsföretag. Profilera-steget handlar om att bli synlig på arbetsmarknaden och att skapa ett starkt intryck hos potentiella arbetsgivare.

Symbol med två kugghjul som snurrar

4. Agera

Agera-steget handlar om att ta initiativ och visa sin vilja att arbeta inom det valda yrket eller branschen. Man söker aktivt efter jobb och tar kontakt med arbetsgivare. Vi hjälper dig att söka lediga jobb på ett framgångsrikt sätt. Det innebär att man skapar ett professionell CV och personligt brev som tydligt visar upp erfarenheter, kompetenser och styrkor på ett sätt som attraherar arbetsgivare. Vi hjälper dig också att utveckla din intervjuteknik och ger praktisk hjälp för att förbereda dig inför intervjuer.

 

Individanpassat och skräddarsytt

För att sammanfatta det hela är Aventus arbetsmodell en skräddarsydd coachningsmodell som hjälper individer att hitta och behålla jobb genom att erbjuda rådgivning och stöd för att ta sig igenom hela jobbsökarprocessen. 

Genom att följa Aventus arbetsmodell kan du få hjälp och stöd för att öka din chanser att hitta och behålla ett jobb som passar dina behov och önskemål. Genom att sätta upp tydliga mål och skapa en handlingsplan för att nå dem, kan du ta kontroll över sin karriär och öka självkänsla och självförtroende.

Aventus coacher har lång erfarenhet av att coacha, vägleda och rådge i olika skeden av karriären, och de är välutbildade och anpassar alltid stödet individuellt efter varje persons unika behov.

Om du vill ha hjälp med att ta nästa steg i din karriär, kan Aventus arbetsmodell och våra coacher vara precis vad du behöver.

 

Aventus digitala karriärstöd

När du är deltagare hos oss får du tillgång till vårt digitala karriärstöd, som bygger på Jobbcoachguiden. Det ger dig chansen att jobba med mer information och material, både själv och tillsammans med din coach. Här hittar du verktyg och övningar, som till exempel intressetester, artiklar och praktiska uppgifter. Det finns även en checklista för att du ska kunna följa dina framsteg mot ditt mål.

Du kan samla och spara dina ansökningsdokument och dela dem med din coach, som hjälper dig att hålla dem aktuella och relevanta.

Dessutom kan du skapa en matchningsprofil för att leta efter lediga jobb i Platsbanken och andra externa jobbdatabaser. Just nu finns det ungefär 20 externa databaser, men det kommer att bli fler med tiden. När du skapar en matchningsprofil blir det enkelt att hålla koll på intressanta jobbannonser som kommer ut. Eftersom systemet hela tiden söker efter nya annonser som passar din profil behöver du inte oroa dig för att missa spännande jobbmöjligheter när de dyker upp. Och allt finns samlat på ett enda ställe.