Outplacement

När arbetsgivaren kan stötta upp
kvinna går i en korridor med en flyttlåda i händerna

 

Outplacement ger stöd när man måste gå vidare

Är du på väg att lämna ditt nuvarande jobb och vill ha hjälp med att hitta ett nytt? Då kan ett outplacementprogram vara något för dig. Outplacement är en tjänst som din arbetsgivare kan erbjuda dig när ni har kommit överens om att avsluta ert anställningsförhållande. Det innebär att du får professionell vägledning och stöd för att göra en smidig och framgångsrik karriärövergång.

Med outplacement får du tillgång till en personlig karriärcoach som hjälper dig att identifiera dina styrkor, intressen och mål, samt ger dig tips och råd om hur du kan marknadsföra dig själv på arbetsmarknaden. Du får också hjälp med att skriva ett effektivt CV, söka jobb på rätt sätt, nätverka med potentiella arbetsgivare och förbereda dig inför intervjuer. Om du behöver eller vill byta karriärinriktning kan du också få hjälp med att hitta utbildningar eller kurser som passar dig.

 

En möjlighet att ta kontroll över din karriärutveckling

Outplacement är ett sätt för dig att se möjligheterna i din situation och ta kontroll över din karriärutveckling, samtidigt som din arbetsgivare visar sin uppskattning och omsorg för dig som anställd. Genom att erbjuda dig outplacement vill din arbetsgivare tacka dig för ditt arbete och bidra till att du når dina framtida karriärmål, även om det betyder att ni går skilda vägar.

 

Våra outplacementprogram - Djupgående analys och omfattande stöd

Våra outplacementprogram erbjuder omfattande stöd och resurser för att hjälpa dig under din karriärovergång. De sträcker sig över en längre tid, vilket ger oss möjlighet att arbeta med målbilder och din självbild för att få en djupgående analys av dina möjligheter och begränsningar. Vår coach kommer att hjälpa dig att identifiera dina styrkor, områden där du kan förbättra dig samt dina specifika behov. Vi lägger stor vikt vid att locka fram och stimulera din inre drivkraft, så att du kan ta kontroll över din karriär och skapa nya möjligheter.

Vi erbjuder outplacementpaket som kan anpassas efter dina specifika behov och förutsättningar. Här är några exempel på de tjänster och resurser som våra färdiga paket kan omfatta:

 

Symbol med man som springer

Intensiv - 3 månader

Perfekt för dig som behöver stöd med att bolla idéer och hålla motivationen uppe. Du träffar din coach regelbundet digitalt eller hos oss, för att få personlig vägledning. Support via e-post och telefon för att hålla kontakten och få feedback.

Symbol med kedja

Bas - 6 månader

Designat för dig som ännu inte har bestämt vilka tjänster som är mest intressanta för dig. Coachen hjälper dig att sätta upp mål och strategier samt ger praktiskt hands-on stöd. Ni träffas på plats hos oss eller digitalt. Möjlighet att få feedback och support via e-post och telefon.

Symbol med livboj trygghetsprogram

Trygghet - 12 månader

Passar dig som behöver längre tid att utforska yrkesalternativ eller hitta en passande anställning. Ett nära samarbete mellan dig och din coach, med regelbundna möten i våra lokaler eller digitalt. Praktisk träning och stöd i olika aspekter av jobbsökandet. Support via e-post och telefon för kontinuerligt stöd under programmet.

Symbol med figur under kugghjul

Chef & specialist - 6 månader

Det här programmet passar dig som vill ha handledning av en seniorcoach med tidigare ledarerfarenhet. En viktig del av programmet innebär att identifiera vilken riktning du vill att din karriär ska ta, vilket hjälper till att rikta in din jobbsökning och profilering mot företag och organisationer som bäst överensstämmer med dina karriärmål. Bortsett från dessa möten, kommer du att ha tillgång till support från din coach genom e-post och telefonkontakt. 

Symbol organisationsskiss med ledareoch anställda

Executive - 6 månader

Du kommer att samarbeta med en seniorcoach, med ett program vars innehåll och tempo skräddarsys för att matcha dina unika behov och ambitioner. Fokus ligger på att utveckla det personliga varumärket, och tillsammans med coachen utarbetar du strategier för att effektivt profilera dig mot attraktiva arbetsgivare. Förutom de direkta mötena, kan du räkna med kontinuerlig support från din coach via e-post och telefon.

Symbol med sax

Skräddarsytt

Givetvis anpassar vi oss efter dina förutsättningar och du måste inte välja ett av ovanstående alternatv. Om du kontaktar oss kommer vi att sy ihop ett upplägg som passar dina behov vad gäller längd på programmet och innehållet.

Outplacement - förfrågan

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi så snart som möjligt.

Camilla Elvin Cajander

Camilla Elvin Cajander

Affärsområdesansvarig Outplacement
Telefon: 076-111 95 97

Här finns vi