Deltagar­berättelse: Sara

kvinna går med telefon och block under armen i en trädgård

 

Nu är jag mer harmonisk och trivs på jobbet

Sara trivdes inte längre på jobbet. Tempot hade ökat, arbetsuppgifterna ändrats och hon kände att inget jobb hon gjorde hanns med. Saras chef slutade och hela organisationen kändes rörig.

 

− Jag var frustrerad hela tiden och det gick även ut över privatlivet. Med en överenskommelse med min arbetsgivare tackade jag ja till Aventus outplacementprogram, ett karriärväxlingsstöd för att ta mig vidare.

Sara var glad att hon vågade ta steget mot en ny karriär, trots att tron på sig själv inte var så stark i början. Men redan efter andra mötet med coachen kände Sara att motivationen kom tillbaka och att hennes självförtroende stärktes.

− Jag fick en ny bild av mig själv och vågade söka tjänster utanför min komfortzon. Med mina erfarenheter, styrkor, intressen och min personlighet samt en kortare kostnadsfri kompetensutbildning på IHM Business School kunde jag byta bransch.

Med coachens kunskap om arbetsmarknaden och företagskontakter gick det extra snabbt för Sara att nå sitt slutmål – få ett nytt jobb. Idag har hon en ny roll i en ny bransch och hon känner sig mer harmonisk som människa och trivs så bra. Och Sara önskar att fler vågar byta jobb.

− Till dig som är på väg att ta steget att byta jobb vill jag ge samma tips som min coach gav mig. Börja med att ställa dig frågan ”Hur ser din målbild ut, ta reda på vad som engagerar och motiverar dig, dina värderingar, intressen, erfarenheter och dina styrkor.”

Text: Aventus

 

Kan, vill eller får inte arbeta kvar?

  

Rådfråga en coach

Kontakta oss gärna om du vill rådfråga våra duktiga jobbcoacher – det kostar inget.

Outplacementstöd

Är du uppsagd på grund av arbetsbrist eller andra anledningar?

Oavsett om ditt företag har kollektivavtal eller inte så kan du som blivit uppsagd, på grund av arbetsbrist eller av personliga skäl, få hjälp i ditt jobbsökande eller karriärväxling.

Varmt välkommen!