Våga byt arbetsplats

fotograf med kamera tar ett fotografi

 

Våga söka nytt jobb och byta arbetsplats!

 

Trivs du inte på ditt jobb eller vill du jobba med något annat, men du vet inte med vad? Det första du ska göra är att utvärdera dig själv och den situation du befinner dig i.

 

Inventera dina styrkor och svagheter. Gör en lista med vad du själv tycker att du är bra på, och vad andra tycker du är bra på.

Vilka är dina drivkrafter? När du blir medveten om dina drivkrafter får du också information om vilka delar ditt jobb bör innehålla för att du ska trivas och få använda din fulla potential.

Vad motiverar dig och vad tycker du är intressant? Kanske du kan kombinera ditt intresse med jobb. Fundera över vad som motiverar dig att göra ett bra jobb. Ditt svar är viktigt för de flesta företag idag, och kan i många fall vara viktigare än meriter och utbildning.

Vilka är dina jobbvärderingar? Dina yrkes- och livsvärderingar bör stämma överens, då trivs du bäst på jobbet. Våra värderingar är våra grundläggande principer och generella övertygelser, de påverkar och styr våra handlingar, val och beteenden. Det är också bra om du tar hänsyn till hur arbetsmarknaden ser ut när du väljer, men det ska inte vara avgörande. Det viktigaste är att du matchar yrket med dina intressen och värderingar.

Utvecklingsbehov − kanske behöver du gå en kompetensutbildning för att nå ditt drömjobb. Använd dig av det möjligheter som det svenska utbildningsystemet erbjuder.

Gör en handlingsplan och satsa på att hitta ett nytt jobb som passar just dig.

Varmt välkommen att höra av dig till oss med frågor och funderingar kring jobb och utbildningar – det kostar inget.

0771–701 701 | info@aventus.se

Lycka till!

Ewa Ivarsson

Marknadsförare och coach