Aventus digitala karriärstöd

Kvinna sitter med laptop i knät och titta på startsidan i Aventus digitala karriärstöd

 

Optimera ditt jobbsökande med vårt digitala karriärstöd!

Alla våra deltagare får tillgång till vårt digitala karriärstöd som har sin utgångspunkt i Jobbcoachguiden. Där finns möjlighet att arbeta med fördjupningsmaterial på egen hand och i samråd med sin coach. Där finns verktyg och övningar som till exempel intressetester och filmer med mera. Med hjälp av sin checklista så man kan se framsteg på vägen mot målet.

 

Det går också söka efter lediga jobb i Platsbanken och andra externa jobbdatabaser. I dagsläget rör det sig om ca 20 stycken externa databaser men det kommer att bli fler med tiden. Genom att lägga upp en matchningsprofil bevakas också när nya annonser som stämmer med matchningsprofilen publiceras.

Man kan samla sina ansökningshandlingar och andra dokument i stödet och dela dem med sin coach. Och coachen kan dela filer med deltagaren i karriärstödet för att underlätta processen när man tillsammans jobbar fram riktigt bra ansökningshandlingar.

 

Fördelar med det digitala karriärstödet

  1. Flexibilitet
  2. En av de största fördelarna med det digitala karriärstödet är flexibiliteten. Med denna tjänst kan du få tillgång till karriärstöd och resurser dygnet runt, vilket betyder att du kan arbeta med ditt karriärutveckling när det passar dig bäst, oavsett tid och plats. Detta låter dig skapa din egen karriärväg och söka jobb på dina egna villkor, utifrån ditt eget schema och livsstil. Detta gör hela processen mer avslappnad och roligare.
  3. Matchning av jobb
  4. Man kan söka efter lediga jobb i Platsbanken och andra externa databaser. Genom att skapa en matchningsprofil får man möjlighet att gesnast se när nya annonser som matchar profilen publiceras. Det sparar tid och möda att ha allt samlat på ett ställe istället för att ligga och bevaka en mängd olika jobbsajter.
  5. Självständigt arbete
  6. Man får tillgång till fördjupningsmaterial och verktyg för att på egen hand utforska och hantera sina karriärrelaterade frågor. Man kan undersöka sina intressen, göra övningar och använda guider för personlig och professionell utveckling.
  7. Dokumenthantering
  8. Man kan enkelt samla och organisera sina ansökningshandlingar och andra dokument inom stödet. Detta underlättar för att hålla ordning på sina dokument och ger kontroll.
  9. Stöd och samråd
  10. Genom vårt digitala karriärstöd får man inte bara tillgång till resurser och verktyg, utan även värdefullt stöd och samråd med sin coach. Genom att dela dokument får man skräddarsydd feedback och rådgivning som hjälper till när man navigerar genom sin jobbsökarprocess.

 

Jobbsökarresurser för alla på jobbcoach.se

 

Leter du efter jobb och känner att du kan behöva lite vägledning utan att du måste vara deltagare hos Aventus? Då är jobbcoach.se den perfekta platsen för dig! Jobbcoach.se är en skattkista som våra coacher fyllt med råd och tips för alla som befinner sig i jobbsökningsprocessen. Öppet för alla helt utan kostnad.

Du får en mängd praktiska råd för hur du skriver bra ansökningshandlingar med allt från att skapa ett övertygande CV till att formulera en effektivt personligt brev. Du hittar hjälp att framställa dina kvalifikationer och erfarenheter på bästa sätt.

Gör dig redo att klara av ditt nästa anställningsintervju utan att bli alldeles för stressad. Du får tips om vad du bör tänka på under intervjuer, vilka frågor du kan förvänta dig och hur du svarar på dem med självförtroende och professionalitet. Förbered dig för varje intervju så du verkligen kan visa vad du går för.

Sajten hjälper dig även att upptäcka de dolda jobben - de som inte alltid annonseras ut på de vanliga plattformarna. På jobbcoach.se hittar du hjälpfulla guider och tips om hur du bygger och underhåller ett starkt professionellt nätverk. Du får veta allt om hur du optimerar din LinkedIn-profil och använder andra sociala medier för att söka jobb, till att hur du nätverkar effektivt i yrkesmässiga sammanhang.

 

Kontakta din jobbcoach om du vill veta mer eller behöver hjälp med inloggningen.