Det här är våra värdeord

Aventus

- vi stärker individer och matchar talanger

Aventus har funnits sedan 1986. Vi har ägnat oss åt att hjälpa människor och organisationer att hitta varandra, utvecklas tillsammans och skiljas åt under ordnade former. Vårt arbete omfattar alla processer inom arbetslivet, både för arbetsgivare och anställda.

Vi erbjuder rekryteringstjänster, jobbcoachning och rådgivning för de som behöver hjälp att hitta nytt jobb. Vårt mål är att ge alla människor möjligheten att arbeta där de kan komma till sin rätt, trivas och utvecklas.

 

Allt började i Skövde

När Aventus startade sin verksamhet 1986 i Skövde handlade det om att hjälpa uppsagda byggnadsarbetare att hitta ny sysselsättning genom omställningsstöd och kompetensutveckling. Sedan dess har vi vuxit till en rikstäckande leverantör som har genomfört hundratals projekt inom alla branscher i Sverige. Vi har närvaro på över 40 orter runt om i landet och vårt huvudkontor finns i Göteborg.

 

Vi ägs av Folkuniversitetet

Aventus ägs av Folkuniversitetet, kursverksamheten vid Göteborgs universitet, vilket är en opolitisk och icke vinstdrivande stiftelse. Vi har en humanistisk grundsyn som sätter människans utveckling i fokus och våra tjänster syftar till att förstärka både människors och organisationers möjlighet att växa och må bra. 

 

Auktoriserat och kvalitetsfokuserat

Aventus är ett auktoriserat rekryterings- och omställningsföretag som bedriver professionellt arbete inom search, rekrytering, interimslösningar, outplacement och omställning/coachning. Auktorisationen är en kvalitetsstämpel som garanterar att vi uppfyller höga krav och följer gällande lagar och regler, inklusive skyddet av personuppgifter enligt GDPR. Vi rekryterar kompetensbaserat och fördomsfritt.

Auktorisationen tilldelas av Kompetensföretagen, en arbetsgivar- och branschorganisation för personaluthyrnings- och rekryteringsföretag som ingår i Almega och är medlem i Svenskt Näringsliv.

För att läsa mer om kraven på auktoriserade rekryterings- och omställningsföretag kan du besöka kompetensforetagen.se.

Auktoriserat omställningsföretag logga

Auktoriserat rekryteringsföretag logga